Yvette Klerkx en Bas Ligtvoet
Drunen, Nederland

Hallo onze namen zijn Yvette en Bas en dit zijn onze reizen! Wij gebruiken dit geweldige blogthema om mensen ons verhaal te vertellen. Door alle plaatsen en dingen die wij over de hele wereld zien, is er geen beste manier om onze ervaringen te delen! Volg onze dagelijkse updates en ontdek met ons de essentie van reizen! Inmiddels zijn onze twee kinderen er ook bij en nemen wij ze mee op reis.

Recente reacties
recente berichten
social
Bali2020
img_9085
Recente reacties
Lissabon april 2023

Dag 4

on
26 april 2023

Wederom een hele mooie dag, we gaan vandaag naar de plaats Sintra. Met de trein vertrekken we, gelukkig konden we zitten, want de trein was erg vol.

Eenmaal aangekomen zoeken we een tuktuk die ons naar boven brengt. Het is anders een hele steile lange klim. Dat zagen we toch niet zo zitten.

Eerste stop is Quinta da Regaleira. Een indrukwekkend kasteel met een rijkversierde gevel en een omliggend landgoed vol mysterieuze gangenstelsels en ondergrondse cryptes. Op het terrein vind je onder andere een hele diepe put, ook wel bekend als de ’omgekeerde toren’. De put is tientallen meters diep en je kan er met een wenteltrap naar het binnenste van de aarde lopen.

We doen een drankje , en gaan met een Uber naar het dorpje om een hapje te gaan eten. Ik heb de kebabish uitgezocht. Voor 27 euro eten en drinken voor 4 personen. Ha ha. simpel maar lekker eten, met een Indiaase touch.

Op naar het volgende kasteel, Castelo dos Mouros. Klein probleempje, de Uber chauffeur was wat enthousiast op de slinger weg er naar toe, Tess is ontzettend misselijk in de auto geworden. Dus die heeft van het kasteel niet veel meegekregen. 🙊. Yvette had wat last van haar knie van al dag trappen lopen, dus was ook even wat minder mobiel. Het verhaal gaat weer verder.

Toen de Moren in de 8e eeuw het Iberisch schiereiland veroverden, zochten zij een manier om hun macht te consolideren over de gebieden rond Sintra, Lissabon, Mafra en Cascais. De bergrug rond Sintra bleek hiervoor van strategisch belang. Hierom werd op deze plek in de 9e en 10e eeuw een groot kasteel gebouwd.

Na dit kasteel , wilde we nog wat anders gaan doen. Het werd Cascais. De chauffeur bracht ons naar Boca do Inferno ‘ingang naar de onderwereld’. Boca do Inferno (mond van de hel) is een klif / rotspartij net buiten het centrum van Cascais. De naam is mede te danken aan de vorm van de klif (een kleine grot die is ontstaan door een natuurlijke instorting van de rots) en het dreunende geluid dat de Atlantische oceaan maakt wanneer het water in de kloof (van de klif) komt.

De zee was rustig, dus spectaculair was de zee niet echt. Onze trip wordt vervolgd naar het centrum, we gaan naar Praia da rainha beach. Pittoresk strandje, zo bij de ondergaande zon.

Het is al wat laat en gaan wat eten. Tess wil heel graag mosselen. Dus we zoeken een eettentje en belanden bij de flamingo restaurant. Het zag er gezellig uit, was ook druk. We werden wat aangetrokken door de naam en de kaart, en vergaten even de reviews te lezen. Het eten was niet zo best, dus dat was weer een les. Snel afgerekend en gegaan. Inmiddels was het al laat geworden. We gaan met de trein naar Lissabon. Wat erg opvalt is dat alles heel relaxt is. Ondanks dat het wat later is en we op een treinstation lopen, geen enkel gevoel van onveiligheid gehad. Dat is eigenlijk voor heel Lissabon. Het voelt erg veilig allemaal .

Het was een lange en mooie dag, met veel afwisseling. Morgen reizen we weer terug. Ik ga in ieders geval het weer enorm missen. Wat een mooi weer hebben we gehad.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.