Yvette Klerkx en Bas Ligtvoet
Drunen, Nederland

Hallo onze namen zijn Yvette en Bas en dit zijn onze reizen! Wij gebruiken dit geweldige blogthema om mensen ons verhaal te vertellen. Door alle plaatsen en dingen die wij over de hele wereld zien, is er geen beste manier om onze ervaringen te delen! Volg onze dagelijkse updates en ontdek met ons de essentie van reizen! Inmiddels zijn onze twee kinderen er ook bij en nemen wij ze mee op reis.

Recente reacties
recente berichten
social
Bali2020
img_9085
Recente reacties
Lissabon april 2023

Dagje naar Sintra en Cascais

on
26 april 2023

Vandaag gingen we een dagje Lissabon uit. Rond 08.30u stapten we de deur uit, 6 trappen naar beneden, de voordeur uit en linksaf naar treinstation Rossio. Om 09.11u vertrok de trein naar Sintra. Alleen die reed niet. Dus een halfuurtje wachten op de volgende trein. Die opeens van spoor 3 in plaats van spoor 4 ging vertrekken. Dus de hele mensenmassa verplaatste zich ineens naar het andere perron. De trein kwam aan en Fleur nam haar positie in. Zodra de deuren open gingen, wurmde ze zich behendig tussen de mensen door, vond zitplaatsen en bakende haar terrein af. Zo, daar durfde niemand meer te gaan zitten 😄.

Zo deed ze het dus 😄
Rondje Lissabon-Sintra-Cascais-Lissabon

Aangekomen op het treinstation van Sintra moesten al die mensen eruit via 3 poortjes.

Hoezo druk?

En al die mensen wilden vervolgens allemaal in dezelfde bus richting de kastelen. Maar wij liepen langs de bussen en namen een tuktuk. Dat was zo ontzettend leuk! De meiden straalden en lachten en intussen reden we met een lekker vaartje de berg op naar boven.

Tuktuk momentje

We begonnen met een bezoek aan Quinta da Regaleira. Super mooi daar met veel groen, een waterput van 9 verdiepingen waarin je rondom van boven naar beneden kan lopen, watervalletje, paviljoens en de Quinta zelf natuurlijk.

Quinta da Regaleira, Sintra

Hierna lunchten we heerlijk in het stadje en gingen daarna met een Uber naar het volgende kasteel; Castelo dos Mouros. Via een route met veel haarspeldbochten kwamen we op een andere berg aan. En iemand was me toch een partijtje wagenziek! Tess zag helemaal bleek van ellende. Gelukkig heeft ze toch nog wat kunnen zien samen met mij. Bas en Fleur hebben alle kasteelmuren samen bedwongen.

Castelo dos Mouros, Sintra

Er kwam weer een Uber de berg op om ons op te halen. Het was inmiddels rond 17.00u en we wilden graag nog naar de badplaats Cascais. Zo gezegd, zo gedaan. We sloten de dag af met pootjebaden en een hapje eten.

Cascais

Vanuit Cascais konden we met de trein terug naar Lissabon. Deze reed alleen net voor onze neus weg. Tess en Fleur gingen op een bankje op het perron zitten en waren verdiept in Hayday/instagram/Snapchat en hadden niet door dat de volgende trein vanaf het perron aan de overkant zou vertrekken. We hebben ze toch maar even geappt dat ze op het verkeerde perron zaten 😄.

We hebben ze gewoon meegenomen, hoor

Om 21.20u kwamen we weer aan in Lissabon. Daarna nog een kwartiertje lopen naar ons appartement. Wat een ellende al die hellingen omhoog. Die 6 trappen konden er ook nog wel bij. En toen was het tijd voor een welverdiende douche 🚿.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.