Yvette Klerkx en Bas Ligtvoet
Drunen, Nederland

Hallo onze namen zijn Yvette en Bas en dit zijn onze reizen! Wij gebruiken dit geweldige blogthema om mensen ons verhaal te vertellen. Door alle plaatsen en dingen die wij over de hele wereld zien, is er geen beste manier om onze ervaringen te delen! Volg onze dagelijkse updates en ontdek met ons de essentie van reizen! Inmiddels zijn onze twee kinderen er ook bij en nemen wij ze mee op reis.

Recente reacties
recente berichten
social
Bali2020
img_9085
Recente reacties
Lissabon april 2023

Lissabon – dag 2

on
24 april 2023

Vandaag stonden we om 7.30 op. Goed geslapen, wel wat vroeger wakker door een uur tijdsverschil. Om 9.15 worden we bij baja bikes verwacht. Met de Uber naar het park, maar we waren erg op tijd en konden even genieten van het uitzichtpunt miradouro do parque Eduard VII.

Onze Nederlandse gids is een studente uit Nederland, Sanne, die dit als bijbaantje naast haar studie doet. Met 6 verplichte studie-uren per week had ze wat tijd over 🤣. De route die ze reed was van hoog naar laag, dus het fietsen ging heel soepel.

Eerst punt waar we stoppen is bij Praça do Marquês de Pombal. Mooi verhaal over een staatsman, en een koning die Lissabon verlaat na de aardbeving. Lissabon is in 1755 grotendeels verwoest door een aardbeving, met vermoedelijk een kracht van 9 op de schaal van Richter.

We fietsen door naar een kerk die tussen het katholieke en het joodse geloof werd gedeeld, interessant verhaal. Kerk heeft een hele historie en heeft een bijnaam de kerk van der verdoemenis. Lees het hele verhaal hier.

We fietsen verder, door een drukke winkelstraat met de fiets aan de hand naar het plein Praça do Comércio en het monument Jozef I van Portugal. Het plein Praça do Comércio is één van de mooiste pleinen van Europa. Aan de zuidkant grenst het aan het immense estuarium van de Taag. Tot aan het tijdperk van het vliegtuig was dit de grootse ontvangstruimte van Lissabon voor de schepen. Hier kwamen koningen en staatshoofden aan die Portugal bezochten.

We fietsen langs de time out market, een food court in Lissabon met 36 restaurant. Rond dat tijdstip al aardig druk.

We fietsen langs de rivier de Taag, waar we langs een hele herkenbare brug fietsen. De brug is gebouwd door hetzelfde bedrijf als de Golden Gate Bridge in San Fransisco, zien jullie overeenkomsten. 🤣. De brug in Lissabon heeft de Ponte 25 de Abril.

In de verte zie je nog een Christus beeld, Christus Koning (Almada).

Tot slot fietsen we naar de laatste item op de route, Torre de Bélem. Het bouwwerk heeft een lange historie van een verdedigingswerk, naar een gevangenis. Nu is het een museum. De fietstocht zit er op. Heel veel gezien en nu heeft iedereen honger.

Met de Uber naar Lxfactory. In en rondom de oude fabriekspanden uit 1846 vind je kunstgalerijen, restaurantjes, terrassen, muziekzaaltjes, designwinkels, pop-up stores en meer.

We eten bij een leuk restaurant, USAxe Club. Heerlijke hamburgers. Het humeur van iedereen verbetert met de minuut. Wat het bijzonder maakt is, dat je met bijlen kunt gooien, van de ‘Axe’. Dat laatste hebben we maar niet gedaan. Het eten was uitstekend.

En nu. Iedereen moe en de kracht van de zon niet goed ingeschat. We hadden ons wel ingesmeerd, maar niet overal. Dus iedereen is wat rood geworden, de één wat meer dan de ander. De schade merken we nog wel. 🙊. Even terug naar het appartement om even af te koelen en wat te drinken.

Daarna gaan we rond 18u weer op pad, een aantal pittoreske steegjes staan op de planning. Greenstreet en pinkstreet. Twee kleurrijke straatjes met hun eigen dynamiek.

Naar alle omzwervingen , was het een lange dag. Super mooi weer, leuke fietstocht. Afgesloten met een pizza’s en sushi.

Tot morgen met dag 3

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.