Yvette Klerkx en Bas Ligtvoet
Drunen, Nederland

Hallo onze namen zijn Yvette en Bas en dit zijn onze reizen! Wij gebruiken dit geweldige blogthema om mensen ons verhaal te vertellen. Door alle plaatsen en dingen die wij over de hele wereld zien, is er geen beste manier om onze ervaringen te delen! Volg onze dagelijkse updates en ontdek met ons de essentie van reizen! Inmiddels zijn onze twee kinderen er ook bij en nemen wij ze mee op reis.

Recente reacties
recente berichten
social
Bali2020
img_9085
Recente reacties
Lissabon april 2023

Naar Lissabon dag 1

on
24 april 2023

Vandaag vertrekken we, eindelijk. Om 6u gaat de wekker en om 7.15 zitten we in de auto met onze handbagage. We gaan het proberen zonder ruimbagage te doen, voor de meiden een uitdaging. Zoals jullie zien, het is gelukt.

Het weer ziet er heel goed uit, dus de kledingkeuze is eenvoudig.

De weersvoorspellingen

De reis naar Brussel Zaventem , ging als een trein. Heerlijk rustig op de weg, geen files, alleen aan die slechte wegen rondom Antwerpen, het blijft een herkenningspunt van België (sorry zuiderburen). Eenmaal aangekomen, geparkeerd op onze gereserveerd parkeerplaats P3. Thuis al ingecheckt, dus meteen naar de securitycheck. In 5 minuten waren we hier doorheen, zo kan het dus ook.

Fleur en Tess vonden het vliegen toch wel wat spannend, ze hadden al wel eens gevlogen maar dat was al weer aantal jaren geleden. Vlucht TP647 vertrok heel mooi op tijd, vliegtuig en maatschappij, prima. De landing vonden ze ook even spannend zeker de scherpe bochten voor de landing.

Na aankomst een Uber gepakt naar ons appartement. Duurde even voordat we de juiste plek op het vliegveld hadden gevonden, maar het is gelukt. Voor 10 euro naar ons appartement. Eenmaal aangekomen was het appartement bijna klaar, ze waren nog wat aan het schoonmaken. Keurig appartement, groot, mooie keuken , 2 badkamers. Hier en daar wat achterstallig schilderwerk, maar verder prima. Midden in het centrum, s avonds voldoende leven in de buurt en alles op loopafstand.

Ik ken het fenomeen Uber eats niet, dus dat heb ik even uitgeprobeerd. Diegene die Lissabon kennen, je wil geen boodschappen slepen over de steile straten. Via Uber boodschappen (met name water en ons ontbijt voor morgen) besteld, half uur later waren de boodschappen er. Ideaal!

Na installatie gaan we op pad. eerste tussenstop is een uitkijkpunt Miradouro de São Pedro de Alcântara.

Iedereen had inmiddels wel honger gekregen, naar verschillende menukaarten te hebben vergeleken, is de keus, welke niet unaniem was gevallen op Tapa’s n friends chiado gevallen. Tja, wat zal ik zeggen. Smaak was goed maar duur. Dus snel afgerekend en doorgelopen.

Door de stad gezworven, de santa justa lift

Inmiddels hadden de dames toch nog wat honger, het avondeten was niet helemaal voldoende , dus op de terugweg nog een pizza meegenomen en opgegeten in het appartement

En als dessert de famous pastéis de nata

Manteigaria – Fábrica de Pastéis de Nata

Aantal stappen vandaag, ongeveer 14.000. Rustig aan beginnen. Morgen eerst een fietstocht.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.