Yvette Klerkx en Bas Ligtvoet
Drunen, Nederland

Hallo onze namen zijn Yvette en Bas en dit zijn onze reizen! Wij gebruiken dit geweldige blogthema om mensen ons verhaal te vertellen. Door alle plaatsen en dingen die wij over de hele wereld zien, is er geen beste manier om onze ervaringen te delen! Volg onze dagelijkse updates en ontdek met ons de essentie van reizen! Inmiddels zijn onze twee kinderen er ook bij en nemen wij ze mee op reis.

Recente reacties
recente berichten
social
Bali2020
img_9085
Recente reacties
Lissabon april 2023

Lissabon: we zijn er, hoor 😀

on
23 april 2023

Nadat Fleur serieus dacht dat het vliegtuig richting zee dook (we maakten een bochtje naar links), zette de piloot het vliegtuig keurig aan de grond op het vliegveld.

We maakten een korte stop bij de Mac en gingen daarna op zoek naar de ‘Kiss and drive” parkeerplaats. Vanuit daar kun je namelijk in een Uber stappen (een taxi die je kunt regelen via een app). Gelukkig konden we via een filmpje op YouTube de parkeerplaats vinden en regelde Bas een Uber. Hoppa, na 1 minuut konden we al instappen.

In het appartement dat we geboekt hadden via airbnb was de schoonmaakster nog even bezig maar we konden alvast naar binnen. Echt een leuk appartement! Dat het op 3 hoog (zonder lift) op de hoogste heuvel van Lissabon ligt mag de pret niet drukken. Goed voor de bilspieren zullen we maar zeggen 😄.

Het is hier nogal heuvelachtig. Dat komt omdat Lissabon op 7 heuvels gebouwd is. Dus hoe kom je dan het makkelijkste aan 8 flessen water, 2 flessen frisdrank, fruit en chips? Je bestelt gewoon je boodschappen via Uber Eats (inderdaad, net als die van de taxi maar deze tak bezorgt met een scooter binnen no time je boodschappen). Wel even zelf die trappen van het appartement op en neer natuurlijk.

En dan gaan we lekker op avontuur! Eerst lopen we naar Miradouro de São Pedro de Alcãntara. (Een miradouro is een uitkijkpunt). We maken wat instagram-waardige foto’s van de meiden en genieten van de omgeving.

Wat matchen die mensen toch mooi bij de omgeving!

Via steile straatjes en wat pleinen komen we aan in een winkelgebied. Laat daar nou toch een Sephora zijn. Eén keer raden wie zich daar enthousiast tussen de make-up stort 😄.

Deze meid geniet volop en droomt vannacht vast van haar nieuwe make-up aanwinsten.

Bas zoekt intussen Starbucks op voor een lekker koffietje.

We hebben trek en strijken neer bij een tapas restaurantje. Even een hapje eten en dan de Santa Justa lift op de foto zetten.

De Santa Justa lift.

Bij banketbakker Manteigaria halen we heerlijke pastel de nata’s: bladerdeeg gevuld met warme room met daarop suiker en kaneel. Een specialiteit waar Lissabon bekend om staat. We nemen ze mee om straks op te eten.

Inmiddels is het al 20.30u geweest en besluiten we terug naar het appartement te gaan lopen. Vanwege een beetje trek halen we nog een pizza die we meenemen naar het appartement. En dan sluiten we af met die heerlijke pastel de nata’s 😋.

Pizza met zonder peperoni. Met voor Tess en zonder voor Fleur.

Morgen gaat om 07.30u de wekker. We gaan namelijk een fietstocht maken.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.