Yvette Klerkx en Bas Ligtvoet
Drunen, Nederland

Hallo onze namen zijn Yvette en Bas en dit zijn onze reizen! Wij gebruiken dit geweldige blogthema om mensen ons verhaal te vertellen. Door alle plaatsen en dingen die wij over de hele wereld zien, is er geen beste manier om onze ervaringen te delen! Volg onze dagelijkse updates en ontdek met ons de essentie van reizen! Inmiddels zijn onze twee kinderen er ook bij en nemen wij ze mee op reis.

Recente reacties
recente berichten
social
Bali2020
img_9085
Recente reacties
Lissabon april 2023

Vandaag heel wat steilheid bedwongen

on
25 april 2023

Opgewekt daalden we vanmorgen de 6 trappen van ons appartement af, gingen de voordeur uit en sloegen rechts af. Stukje lopen en daarna namen we de Ascendor da Gloria naar beneden. Dit is een kabeltram die de hele dag naar boven en beneden rijdt over een stuk van 265 meter met een helling van 20%. Geloof me, uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat dit lopend erg steil is!

Hartstikke insta-tram-able dit exemplaar 😄

Voor vandaag had ik een route bedacht door de oude wijk Alfama. Pittoreske huisjes, doorkijkjes en oude straatjes. Alfama ligt op 1 van de 7 heuvels en wij gingen vandaag omhoog richting het kasteel São Jorge dat op de top ligt.

Charme van Alfama

Om de sfeer erin te houden, maakten we al snel een stop bij een heel cute bakkertje: Casa São Miguel. Tijd voor een pastel de nata en een muffin.

Rechtsboven het bordje waarop de pastel lag.

In een smal steegje (Beco do Mexias) ligt een lavadouro publico, een publieke wasplaats. Vroeger werd hier de was gedaan en tegenwoordig is deze lavadouro nog steeds in gebruik. Vandaag was de lavadouro echter gesloten vanwege een nationale feestdag: de herdenking van de anjerrevolutie. Gelukkig konden we wel een foto nemen.

Leuke plaatjes voor op de insta van Tess

We kwamen aan bij Miradouro Portas do Sol. Vanmorgen waren we dus begonnen daar beneden bij het water. Best al een klim dus en we waren hier nog niet bovenaan.

Natuurlijk deden we hier even een drankje.

Gelukkig lag Miradouro Santa Luzia maar een klein stukje verderop.

Hoe hoger hoe steiler het werd. Je kan dat goed zien aan het bankje in deze straat.

Fleur kon zo mooi even uitrusten terwijl ze poseerde voor de foto. 😄

En daar kwam de toegangspoort naar het kasteelterrein dan eindelijk in zicht! En ook de lange rij mensen die naar binnen wilden… Onze keuze was snel gemaakt: gewoon weer die berg af en snel een ijsje halen. Het duurt een uurtje maar dan heb je ook wat 😄.

Heerlijk ijs was dit!

We waren erg toe aan een lunch. En aan een stoel. En aan een rechte straat. Dit konden we gelukkig allemaal afvinken. En na zoveel oude stenen was het nu tijd voor iets van deze tijd. Namelijk het moderne winkelcentrum Vasco da Gama.

Time to shop

Bas genoot intussen van een koffietje, pastel de nata en Netflix. En de meidenafdeling scoorde een shirtje, een Sephoraadje en natuurlijk wat lekkers om een beetje bij te komen.

Hierna waren we toch best wel moe. We namen de metro weer terug.

Tess op een bankje in de metro: “Echt elke seconde die ik zit is de hemel.”

En daarna moesten we echt via heel veel trappen door de stad terug naar ons appartement. En als je dacht dat we er bijna waren, zei Fleur: “Oja mama, hierna is nóg een trap!” Eindelijk waren we dan in ons straatje. Waar we die laatste 6 trappen ook nog op moesten… Wij deden niets meer deze avond.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.