Yvette Klerkx en Bas Ligtvoet
Drunen, Nederland

Hallo onze namen zijn Yvette en Bas en dit zijn onze reizen! Wij gebruiken dit geweldige blogthema om mensen ons verhaal te vertellen. Door alle plaatsen en dingen die wij over de hele wereld zien, is er geen beste manier om onze ervaringen te delen! Volg onze dagelijkse updates en ontdek met ons de essentie van reizen! Inmiddels zijn onze twee kinderen er ook bij en nemen wij ze mee op reis.

Recente reacties
recente berichten
social
Bali2020
img_9085
Recente reacties
Thailand 2006

Reisverslag Thailand

on
24 augustus 2006

Voorbereiding

zondag 2 juliVandaag eens op internet gesurfd en een leuke prijs gevonden voor en vliegticket naar Bangkok, Thailand.
“,”maandag 3 juliRond 17.25u komen we aan bij reisburo Thomas Cook in Breda. En om 18.00u hebbenn we een optie op de retourvlucht naar Bangkok plus hotel voor de eerste 2 nachten. Dat ging snel!’s Avonds beginnen we met het updaten van onze website.
dinsdag 4 juliVandaag bij Thomas Cook in Breda geweest om de reis te bevestigen. Marjon hielp weer prima (vorig jaar ook onze reis naar Sri Lanka en de Malediven bij haar geboekt) en ze had ook nog wat nuttige tips voor onze reis- en annuleringsverzekering.De reis gaat nu dus definiteif door, hoera!woensdag 5 juliDe Lonely Planet is vandaag gekocht (uitgave september 2005). ‘s Avonds gezellig met ons 2-en gebladerd in Thailandlectuur en eens op ons gemak gekeken wat we willen gaan doen.
zaterdag 15 juliBas is naar de Mediamarkt geweest en kwam vrolijk thuis met een statief voorhet fototoestel. Hij is nu uitgerust met een fototoestel, een videocamera en zijn nieuwe statief. Best handig al die apparatuur als je gaat backpacken! Zijn rugzak moet natuurlijk ook mee. Maar die kon ik dan wel dragen, aldus Bas.
donderdag 20 juliVandaag de reispapieren opgehaald bij het reisburo. Alles is compleet.

2 augustus

Vertrek van Dusseldorf Airport met vlucht LT750 naar Bangkok. We vliegen om 18.05u en komen op 3 augustus om 10.20u aan op het vliegveld van Bangkok.
We hebben al onze spullen ingepakt en rommelen nog wat aan in huis. Even kijken of we &eacutecht niets vergeten zijn! En juist vandaag is de lift kapot. Kunnen we met onze &#39geweldige&#39 conditie van 3 hoog naar de parkeergarage sjouwen met onze bagage.

3 augustus

We hebben al heel luxe de transfer geregeld dus er staat een mannetje klaar om ons naar het Marriott Resort &amp Spa te brengen.
Na een vlucht van ongeveer 11 uur zijn we aangekomen in Thailand! Na zo’n lange tijd vliegen is het niet vreemd dat mijn coiffeuse her en der wat in de war zit. Maar dat is de charme van het reizen, zal ik maar zeggen.
“,”Op het vliegveld stond al een chauffeur te wachten en nog geen uur later kwamen we aan bij ons hotel. Dit is een super mooi gebouw aan de oever van de rivier en je merkt hier helemaal niets van alle drukte van Bangkok. De kamer is prima en heeft twee 2-persoonsbedden, dus dat wordt kiezen vannacht, haha. Per bed zijn er 4 kussens dus de mogelijkheid voor een kussengevecht is aanwezig.
Vanmiddag bij het hotel de eerste Thaise rijst gegeten en daarna even lekker niets gedaan. Bas heeft geslapen en ik helaas niet. Ben erg moe maar ook erg blij dat ik in Bangkok ben en wil zoveel mogelijk doen deze 3 dagen.
Vanmiddag hebben we de hotelboot genomen om de rivier over te steken en daarna een taxi genomen naar Khao Saan Road, de backpackers enclave in Bangkok. Je ziet hier alleen maar toeristen, rugzakken en eetkraampjes. Het is gezellig druk en overal ruik je de Thaise etensluchtjes. We zitten nu in een internetcafe en hebben ieder een halfuur een computer genomen.( 20 baht voor 30 minuten. 100 baht is ongeveer 2 euro).
Vijf jaar geleden ben ik ook in Thailand geweest en ik ben dus erg benieuwd naar hoe ik alles nu ervaar. Ik kan me nog herinneren dat ik erg onder de indruk was van alle kleine huisjes en hutjes waarin de mensen leven. Maar nu valt dat veel minder op. Misschien gewennig omdat we sindsdien vaker in andere Aziatische landen zijn geweest? In Bangkok staan inmiddels veel meer hoge torens dan toen. Maar het bekende drukke verkeer is nog steeds aanwezig. Straks willen we met een tuk tuk de weg terug nemen en dat dan filmen.
Vanavond gaan we lekker in het hotel eten en dan heerlijk slapen. Morgenvroeg gaan we namelijk al om 7u fietsen, dus dat wordt vroeg opstaan!
We zijn nu ook op zoek naar een reisburo om een khlongtour te boeken. Een khlong is een kanaal en daar zijn er in Bangkok heel veel van! Tijdens zo’n tour zie je het leven op en rond het water. En we willen ook nog naar het Koninlijk Paleis. Als we dat allemaal maar redden, de reizigersstress begint op te komen, haha!Nee hoor, we hebben natuurlijk ook gewoon vakantie, dus een beetje relaxen op zijn tijd komt zeker ook aan de beurt.
Nu ga ik mijn vriendje eens achter zijn pc vandaan halen. De tijd is namelijk bijna om. Ik las net Bas zijn verhaal en dat met die vrouwelijke piloot was erg grappig. Hij trok zo’n benauwd gezicht dat ik dacht dat hij ergens kramp kreeg. Maar hij wachtte op de aanrijding met het paaltje!
Groetjes!!
Hieronder nog wat info over ons hotel.
Dit hotel ligt aan de Chao Praya rivier. Met een boot steken we dan steeds de rivier over om aan de andere kant van de oever de vele bezienswaardigheden te bezoeken.

4 augustus

Fietsen in Bangkok is echt heel erg leuk!
Vanmorgen om 05.30u ging onze wekker…pff, wat vroeg!
“,”Om 6u snel ontbeten en om 06.30u zaten we in een taxi richting een hotel in Chinatown. Het was de beruchte Thaise spits en we reden zeker 1km per uur. Gelukkig wachtte de groep op ons en om 07.30u vertrokken we op de fiets. Eerst door Chinatown heen. Chinatown is vol met mensen, kleine straatjes, markten, eetstalletjes en nog veel meer mensen. In het begin bizar om hier door heen te fietsen. We fietsen door restaurantjes tussen de tafeltjes door, slalomden om de slippers voor de voordeuren en reden letterlijk tussen gesprekken door. Af en toe reden we door wat bredere straatjes om vervolgens via een aantal haakse bochten op de overdekte markt te belanden. Geuren van verse vis, uitgestald vlees, groentes en fruit zweefden langs mijn neus. Hoewel dat vlees niet echt lekker rook zo vroeg op de ochtend. Balancerend op mijn fietsje slingerde ik tussen de mensen door en intussen probeerde ik ook nog te filmen. Na een tijdje fietsen kwamen we aan bij een kanaal en daar werden de fietsen en wij ingeladen in een longtailboot en na een kort ritje ging de fietstocht verder. Later fietstsen we over smallen betonplaten van 1m breed met onder ons het water en links en rechts huisjes, haptentjes en winkeltjes. Bukkend voor de luifels en ‘hello’ terugroepend naar de mensen fietsten we door het Bangkok waar je normaal nooit komt. De temperatuur was goed te doen, al werd het na 11u toch wel pittig warm. Gelukkig kregen we regelmatig een flesje water en tijdens het fietsen voelde je een lekker briesje. Het laatste stuk nog met de longtailboot door smalle kanalen en daarna nog een klein stukje naar het hotel fietsen voor het eindstation. Het filmen onderweg ging uit de losse pols want ik moest goed uitkijken waar het pad heenging en dat ik niet tussen de tropische beplanting belandde of in het vuile water. Ben benieuwd naar het eindresultaat.
Eenmaal in ons eigen hotel wilden we eigenlijk gaan zwemmen, maar dat hebben we toch ingeruild voor een bezoekje aan de Tempel van de Smaragden Boedha en het koninklijk Paleis. Daar was het ontzettend druk met toeristen. Voordat we naar binnen mochten werd de broek van Bas nog even nagemeten aan de hand van stickers op een rek. Kwam je broek in de rode zone, helaas dan geen bezoek. Bas zijn broek viel gelukkig in de groene zone. Het werd erg warm, dus we deden een snel bezoek (been there, done that). Natuurlijk hebben we de smaragden Boedha gezien en als echte toeristen veel foto’s gemaakt.
Eenmaal weer buiten de muren regelde een bewaker voor ons een tuk tuk voor de Thaise prijs om ons naar de Wat Inn te brengen (&#39wat&#39 is tempel). Deze tempel staat bekend om zijn goudkleurige Boedha van 45m hoog. Vervolgens werden we aangesproken (hello hello, whele ale you flom?) door een jongen die ons dringend waarschuwde voor het aantal toeristen en dat we zeker naar de T.A.T. (Thaise VVV) moesten gaan om hotels te bespreken voor de rest van de reis. Onze tuk tuk chauffeur bracht ons hier spontaan heen, terwijl we daar niet heen wilden. Toch even naar binnen gegaan en meteen naar mijn eerste zin zakte mijn omslagrok naar beneden! Bas zei: wat doe jij nou?

5 augustus

Vandaag al weer vroeg opgestaan. Het leven als toerist bestaat niet altijd uit genoeg slaap krijgen!”,”
Na een nachtje lekker doorslapen ging om 6u de wekker. Vandaag stond namelijk een khlongtour op het programma. Om 07.40u hadden we voor de tour agency afesproken. Aangezien we gisteren ochtend hopeloos vaststonden in het verkeer, besloten we een uur uit te trekken voor de taxi. Dan zouden we zeker op tijd zijn. Nou, dat op tijd zijn is gelukt: de rit duurde maar 20 minuten. We zijn nog even door Khao Saan road gelopen waar het erg rustig was. De meeste toeristen lagen nog heerlijk onder zeil. Lagen wij dat ook maar…
Keurig op tijd werden we opgehaald en naar de pier gebracht. Daar stapten we met een hele groep Japanners in een boot (nadat zij eerst 1 voor 1 een foto van elkaar met een zeemeerminbeeld hadden gemaakt). De boot stak de Chao Praya rivier over en kwam in een kanaal terecht waar we het leven aan het water prima konden aanschouwen. Huisjes van hout en golfplaten stonden op palen in het water. Af en toe balanceerde er een katje over een dunne plank en de mensen gingen hun eigen gang. Na een tijdje stopte de boot bij een snake farm/dierentuin en daar gingen we naar binnen. Nu ben ik niet zo dol op Thaise dierentuin omdat de dieren in hele kleine kooien zitten opgesloten en dat vind ik er niet zo fijn uit zien. Deze keer was het ook niet veel beter. Apen hingen wat rond te hangen, hertjes liepen door de drap en de slangen zaten in kleine glazen kooien. Er waren ook 2 bijzondere diersoorten te zien. Tussen de blaadjes sla liepen namelijk konijnen en cavia’s! Ja, echt waar! Deze zijn vereeuwigd op zowel de foto als video. Intussen liep er een man van het park rond met een reuzeslang. Gelukkig houden Bas en ik allebei niet van slangen en zijn we veilig op een afstand gebleven. Het was tijd voor de snake show. Cobra’s werden op de grond geworpen (er stond wel een hekje omheen) een gaven de slangen tikken zodat ze zich oprichten en de man aan wilden vallen. Dit spelletje werd met verschillende soorten slangen herhaald en daarna lieten ze nog zien hoe een slang gif spoot door de plastic deksel van een bekertje. De Japanners stonden er met hun neus en natuurlijk hun camera bovenop. Na dit grote avontuur stapten we weer in de boot en gingen langs hetzelfde kanaal weer terug. Dit was wel een beetje teleurstellend. Maar gelukkig hebben we gisteren tijdens de fietstocht al heel veel gezien van het leven aan de khlongs. We waren op tijd terug in het hotel en hebben onze tassen ingepakt.
Rond 13.30u namen we de taxi naar het busstation en nadat we een kaartje hadden gekocht (220 baht) vertrok de bus om 14.45u. Een half uur later sliep de halve bus en Bas nam het er ook lekker van. Die jongen slaapt echt overal! Gisteren zaten we in een tuk tuk en zelfs daarin heeft Bas een tukje gedaan. Het getoeter en geschud hinderde hem totaal niet.
Even voor 17u kwamen we aan in Kanchanaburi en daar werden we opgewacht door een aantal mensen die allemaal het beste guesthouse wisten. We wisten al waar we heen wilden en nu hebben we voor 1 nacht een kamer in het Apple and Noi guesthouse. Buiten regent het en wij zitten droog in een internetcafe. Dadelijk even een beetje boodschappen doen en bedenken waar we morgen naartoe willen. We willen allebei de tijger tempel graag zien. En natuurlijk ook de beroemde brug. Ik heb Bas al gewaarschuwd dat deze brug echt niet bijzonder is om te zien, maar het verhaal wat erbij hoort maakt natuurlijk veel indruk.
We hebben gisteren trouwens tijdens de tour een zakje chips op. En chips met zeewiersmaak is best lekker, haha!

6 augustus

Tijgers aaien, erg gaaf!!
“,”Bas en ik waren gisteren allebei een beetje moe van al het gesjouw en daarom vandaag maar eens lekker uitgeslapen tot kwart voor tien. Op ons gemakje ontbeten, tijger tour geboekt voor vanmiddag, naar een ander guesthouse verkast (Pong Phen, 480 baht incl. airco, heet water en tv), een tour voor morgen geboekt en daarna weer naar buiten want we wilden even rondkijken in Kanchanaburi.Het duurde bijna een volle minuut voordat we eens werden aangesproken door 2 jongelui op een brommer met zijspan. Natuurlijk wilden we wel rondgereden worden door hen. Op een kaart wezen we aan dat we naar het War Cemetery wilden en naar de beroemde brug. Het meisje moest even bellen naar haar moeder en ik kreeg haar aan de lijn. Voor 100 baht konden we opstappen. Okidoki, daar werden deze toeristen fijn rondgereden. Lekker koel briesje en ook zo heerlijk dat we niet hoeven te lopen in de warmte. Op de begraafplaats staan vele gedenkstenen van mannen en vrouwen die zijn omgekomen bij de aanleg van de spoorlijn in de 2e wereldoorlog. Japan wilde een spoorlijn aanleggen naar Birma en daar werden de oorlogsgevangenen voor gebruikt. Geschat wordt dat circa 16.000 gevangenen zijn omgekomen bij de aanleg van de spoorlijn. Ook nog eens zo’n 90.000 arbeiders uit Thailand, Birma, Maleisie en Indonesie vonden hierbij de dood. Op de begraafplaats liggen ook gedenkstenen voor vele Nederlanders. Indrukwekkend om te zien…
We stapten weer in ons vervoermiddel en reden naar de brug toe. Onderweg pikten we nog even de moeder op van onze bestuurders en zij vertelde dat we ook nog bij het JEATH museum zouden stoppen. In dit museum staan nog originele jeeps, treinwagons en diverse andere spullen. Op het uitkijkpunt kun je de brug zien. Natuurlijk hebben wij ook over de brug gelopen. Het was erg druk met allerlei toeristen. Bas heeft nog een koud colaatje gedronken en daarna liepen we terug naar moeders en kroost.We werden netjes afgezet bij het guesthouse. Hier werden we opgepikt door een busje waarin nog meer toeristen zaten. Tijd om naar de tijger tempel te gaan!
Bij de ingang aangekomen hing er een bordje dat je geen fel gekleurde kleding aan mocht hebben. Tijgers schijnen hier op te reageren. Gelukkig hadden we allebei rustige kleuren aan. Via een pad liepen we verder en toen hoorden we in de verte gegrom, tijgers! Elk moment verwachtte ik om de hoek een tijger te voorschijn zien te springen, maar dat was niet zo. Dit waren een klein beetje zenuwen. Beneden tussen de rotsen stonden de tijgers. Het waren ongeveer 12 tijgers en je mocht met ze op de foto. Nu was het niet zo dat je er vrolijk tussendoor mocht lopen. Veel te gevaarlijk. Eerst je tas wegzetten, daarna netjes in de rij met je camera. Als je aan de beurt was, werd je bij de hand genomen door een oppasser en een ander nam je camera over. Je mocht bij een tijger gaan staan en dan werden er verschillende foto’svan je genomen. Ik wasbij tijger nr. 1 wel een beetje zenuwachtig, want je weet maar nooit of zo’n tijger tussen de middag wel goed gegeten heeft! Gelkkig zaten ze ook aan een ketting, maar het was wel een beetje spannend. We zijn met een paar tijgers op de foto geweest en ik heb er ook eentje geaaid. Een tijger voelt als een ruwharig kleedje. Het fotomoment was heel snel voorbij. Dat was wel jammer. Maar al met al toch een leuke ervaring!! De tijgers en hun oppassers wandelden terug naar hun verblijf en na het voederen van de koeien en varkens gingen wij ook weer terug.
e, want nu uren later zijn mijn darmen nog steeds overstuur. Bas voelde zich echt niet lekker en had een gloeiend hoofd. In onze kamer hebben we gedoucht en daarna heb ik Bas vertroeteld en verzorgd met een pijnstiller en een voorhoofdmassage met tijgerbalsem. Gelukkig voelt Bas zich al redelijk beter. Vandaag staat er verder niets meer op het programma. Alleen een beetje internetten, boekjes lezen en vanavond een hapje eten.

7 augustus

Erawan watervallen, bamboe raften, olifant rijden en death railway: dit is wat we vandaag gezien en gedaan hebben.”,”
De Erawan watervallen zijn onderdeel van een nationaal park op een uurte rijden van Kanchanaburi. De watervallen bestaan uit 7 levels die het water heeft een bijzondere lichtblauw/turquoise kleur.De eerste twee levels waren makkelijk via een pad te bereiken, maar daarna begon het geklauter over rotsen, boomwortels, wiebelige bruggetjes en trappen. Het was benauwd en we kregen het erg warm van al dat geklim. Maar wel erg mooi om steeds het water tussen de bomen te zien stromen. Eindelijk zo goed al boven aan gekomen, kon Bas zich niet meer inhouden en was hij klaar voor een duik. Er kwam nog net geen stoom van hem af toen hij in het koele water stapte, haha! Even later durfde ik ook wel in het water. Nu ben ik niet zo’n held wat water betreft, dan verval ik namelijk meteen in de hondjesslag. Zo ook deze keer. Ik kan daar echt niets aan doen! Maar wel heerlijk om even af te koelen. Ik weet nog van de vorige keer dat ik hier was, dat k absoluut het water niet indurfde vanwege de vissen die hier zwemmen. Die gaan namelijk aan je zitten, brr. Bas en ik zaten gezellig in een ondiep gedeelte toen er opeens een vis in mijn bil beet! Ik sprong verschrikt omhoog, gleed uit en zat dus vervolgens weer tussen de vissen. Ik vind vissen toch het leukst als ze verkleed zijn als vissticks.
Na deze verfrissende plons, klommen we weer de hele weg terug naar beneden en gingen met de rest van de groep lunchen ( israelisch stel, franse jongen, duitse jongen en een franse mama met 2 kinderen). Vervolgens stapten we weer in de minibus om naar de Kwai rivier te rijden. Tijd om te raften! Dit kinkt spectaculairder dan het in feite was. Met ons allen stapten we op een bamboe vlot en werden met een motorboot de stroomopwaarts de rivier opgetrokken. We mochten zwemmen, maar vreemd genoeg had niemand veel zin om in het bruine troebele water te springen. En al helemaal niet toen we aan de oever een kleine krokodil zagen liggen! Intussen waren we losgekoppeld van de boot en dreven we rustig met de stroom mee. De vogels waren aan het fluiten en iedereen genoot van de rust…
Toen stonden de olifanten al klaar en Bas kreeg zijn vuurdoop wat betreft olifantrijden. Maar hij vond het toch leuk om gezellig samen hoog op een olifant te zitten. De olifant liep het water in en toen werden er foto’s gemaakt. En die hebben we heel toeristisch later ook gekocht. Na de rit reden we met het busje naar de Death Railway en stapten hier op de plaatselijke trein. Deze zat, behalve vol met toeristen, ook vol met schoolkinderen. Ik had nog een meisje geholpen met haar huiswerk en daar moesten ze allemaal heel hard om giechelen.
Het was een leuke dag en ik heb 2 blaren opgelopen. Die zijn inmiddels doorgeprikt en we zitten schoon gewassen even in een internetcafe. Het is hier rond de 30 graden en hebben goed weer.Morgen gaan we naar Ayuthaya om daar tempel ruines te bekijken. Zo meteen even een hapje eten. Ik heb erge zin in pasta. Het Thaise eten smaakt trouwens ook erg goed!

8 augustus

Vanochtend alvast de treinkaartjes voor morgenavond gekocht. We willen met de nachttrein van Ayuthaya naar Chaing Mai reizen. Maar goed dat we hier in Kanchanaburi al de kaartjes hebben gekocht, want de trein zat al bijna helemaal vol. “,”
‘s Middags om 13.30u rijdt de minibus voor en we stappen in om met 8 andere reizigers naar Ayuthaya te gaan. Dit kost 350 baht en is veel duurder dan met de gewone bus. Maar aan de andere kant zijn we op deze manier over 2 uur al op de plaats van bestemming. Onderweg word ik erg misselijk en doen mijn darmen een soort van Thaise volksdans. Maar gelukkig zijn we ruim voorzien voor pilletjes tegen van alles en nog wat en gebeuren er geen rare dingen. Eenmaal in de stad aangekomen gaan we op zoek naar een guesthouse. De chauffeur is zo vriendelijk om te wachten totdat al zijn toeristen een plekje voor de nacht hebben gevonden. Bas en ik besluiten om samen met een stel uit Canada terug te gaan naar het eerste guesthouse: Baan Suan Guesthouse. Voor 350 baht per nacht hebben we een kamer met airco. De toiletten en douches zijn op de gang. Geen probleem voor 1 nachtje.
&#39s Avonds maken we met Jen en Gavin (het Canadese stel) een rondrit per tuk tuk langs de mooi verlichte tempels (100 baht p.p.) En daarna gaan we uit eten bij Tony&#39s Place. We hebben een gezellige avond en duiken daarna ons bed in om eens lang te gaan slapen….

9 augustus

Vandaag doen we aan &#39watlopen&#39. Het Thaise woord &#39wat&#39 betekent tempel. Ayuthaya is een stad die bekend staat om haar tempelruines. Van 1350 tot 1767 was Ayuthaya de hoofdstad van Siam, zoals Thailand toen nog heette. “,”

Het is erg, erg warm vandaag. Gelukkig hebben we een petje op. Eindelijk komt er een tuk tuk aan gereden. Dat duurde wel erg lang! Ik had spontaan zin om terug te lpen naar ons guesthouse, want in de brandende zon staan is geen pretje. Eindelijk stopt er een tuk tuk. Vandaag willen we een paar tempels gaan bekijken en we stappen in de tuk tuk die ons naar Wat Mahatat brengt. De tempel is in de 14e eeuw gebouwd. We lopen op ons gemak rond tussen de bouwwerken en dit moet vroeger echt een enorm complex zijn geweest. Roodbruine stenen, stukken van boedhabeelden, de onvermijdelijke toeristen en wij lopen daar ook.

Na deze tempel bezoeken we ook WatRatcha Buranaen Wat Phra Si Sanphet. Tussendoor nemen we voor 30 baht een tuk tuk. De tuk tuks hier zijn iets langer, een soort van tuk tuk station zou je kunnen zeggen!

Tijdens mijn drukke videobezigheden had ik even niet door dat ik een stel rode mieren aan het storen was. Er hapte er zomaar eentje in mijn teen! Even staan trappelen en maar ergens anders gaan staan.Bas is bezig om weer een paar nieuwe foto&#39

10 augustus

Tsjoeke tsjoeke, met de trein zijn we aangekomen in het noorden van Thailand in de stad Chiang Mai. Toen we gisteravond in de trein stapten, was ons bed al opgemaakt. Bas en ik hadden allebei een upper bed met het gangpad tussen ons in.”,”
Niet echt helemaal goed geslapen, maar het is veel beter dan tig uur in een bus te moeten zitten. ‘s Ochtends kregen we nog een ontbijt, maar dat kreeg ik niet echt door mijn keel. Een hamsandwich met een halve pot zure mayonaise erp gesmeerd en koude frietjes erbij deed mijn eetlust niet echt warm lopen om 8u in de ochtend.
We hadden al een guesthouse gereserveerd, maar daar eenmaal aangekomen vond ik het helemaal niet leuk! Het was klein, de ramen konden niet open, het bed was niet fijn en het stonk beneden naar honden. Snel onze spullen gepakt en uiteindelijk kwamen we in het Top North guesthouse terecht (500 baht incl. airco, fijn bed, doortrek wc en zwembad).Eerst maar eens gegeten, want mijn humeur was niet helemaal fijn meer. Nadat deze levensbehoefte weer was vervuld hebben we de vliegtickets van Chiang Mai-Phuket en Phuket-Koh Samui geregeld, een kookcursus voor morgen geboekt en het adres van een kleermaker gekregen. Bas wil graag eens kijken voor een pak.
Na stevige onderhandelingen (bas wordt echt goed!) wordt Bas eigenaar van 2 nieuwe pakken met elk 2 pantalons, overhemden en stropdassen. ‘s Avonds al de 1e pas sessie gehad en morgenavond zal er al een pak klaar zijn.
Vanavond geslenterd over de Night Bazar. Alles staat vol kraampjes met allerlei spullen. Ik had wat zijden kussenslopen op het oog en diverse Oh no, not good price, too high (mijn reactie) en I make a special plice for you heb ik nu 6 sloopjes in mijn bezit. Vervolgens het hele gebeuren op ons gemakje gadegeslagen op een terrasje en we hadden een gezellige avond!

11 augustus

Om ongeveer 9u vanaochtend werden we opgehaald voor onze Thaise kookles bij Baan Thai. In een groepje van 8 personen hebben we 5 gerechten klaargemaakt en natuurlijk eerst de ingredienten gekocht op de markt.Veel gehakt, geroerd en gegeten.”,”

Baan Thaigeeft kookles aan groepen van maximaal 8 personen. Dat is wel zo gezellig, want iedereen krijgt genoeg aandacht en kan leuk kletsen met elkaar. Toen we binnen kwamen stond er een lange lage tafel waar we aan gingen zitten op kussens op de grond. Eerst kregen we een korte uitleg en daarna een boodschappenmandje. Tijd om naar de markt te gaan. Het was een klein stukje lopen en op de markt aangekomen kregen we uitleg over de verschillende soorten groenten en fruit. In Thailand heb je zeker3 soorten aubergines en deze zijn allemaal groen. Ze zijn er in kleine ronde bolletjes, een soort komkommers en een grotere ronde versie. Ook hebben we veel soorten fruit gezien en ook nog geproefd. Op deze markt werd ook vis verkocht. Een vrouwtje schepte de vissen uit een bak met water, sloeg ze vervolgens met een stok op hun kop bewusteloos en daarna werden ze onthoofd,schoongemaakt en ingekerft. Een vis ontsnapte en die kreeg nog eens een extra klap. We stonden er een beetje verrast naar te kijken, maar zo gaat dat nu eenmaal hier. Weer terug in de kookschool kregen we eerst een welkomstsnack. Deze mochten we zelf maken. Je pakte een groen blad, dat moest je in vieren vouwen en daarna vullen met een gedroogd garnaaltje, sjalot, gember, kokos, peper en een sausje. Dichtvouwen, in je mond stoppen en je laten verrassen door de smaken. Het smaakte eigenlijk wel lekker, maar ik zal het tuis niet serveren aan het bezoek, haha!Het was tijd om aan het eerste gerecht te beginnen: kip met cashewnoten. Iedereen kreeg een schort en een doek die je om je hoofd moest knopen. Naast onze tafel stonden op een mat op de grond in een kring snijplanken, schoteltjes en in het midden een mand vol met groenten en kruiden. Iedereen ging in kleermakerszit zitten en op aanwijziging van onze chef begonnen we de ingredienten de snijden en hakken. Elk ingredient ging in een ander vakje van je bord. Zodra we hiermee klaar waren, liepen we met onze bordjes naar buiten waar de woks al klaar stonden. De chef makte eerst zelf het gerecht klaar en daarna mochten wij aan de slag. Alles ging goed en met ons maaltje gingen we weer binnen aan de lange tafel zitten en mochten we proeven van eigen werk. Jammie, dat smaakte prima! De volgende gerechten waren kippenkokossoep, pittige noodle salade, visskoekjes en rode curry. We weten nu dat van de ingredienten die in een soep drijven slechts een klein gedeelte op mogen eten. De rest is namelijk voor de smaak. Dat maakte een hoop duidelijk voor onze canadese medekokers: zij vonden veel dingen al zo sterk smaken en bijna niet kapot te bijten.Ik vond niet alle gerechtn even lekker en dat kwam door de pepers die erin zaten. Al namen wij maar 1 pepertje in plaats van 4 dan was het nog een vrij pittig gebeuren.Aan het einde van de dag kregen we allemaal een kookboekje mee met daarin verschillende Thaise gerechten. Ook de gerechten die wij hebben gemaakt. Dus dat is een leuk souvenir.Volgende week staan op de website van Baan Thai de foto’s die zij van vandaag hebben genomen: https://www.cookinthai.com

Toen de kookles was afgelopen en we weer terug naar ons guesthouse zijn gebracht, bedachten Bas en ik dat wel zin hadden in eenmassage. Door andere Nederlanders was ons een massagesalon aangeradenom de hoek van ons guesthouse. Wauw, ik ben helemaal ontspannnen nu!Heerlijk 2 uur lang

12 augustus

De koningin van Thailand is vandaag jarig. Zij is op een vrijdag geboren en die dag heeft blauw als kleur. Vandaar dat er vandaag vrij veel mensen in een blauw shirt lopen.De geboortedatum van de koningin is ook de datum van moederdag.”,”
Nadat we lekker hadden uitgeslapen en een standaard ontbijtje op hadden (egg and toast), liepen we ons straatje in en na 10 meter stond er al een mannetje klaar dat ons wel ergens heen wilde brengen met zijn auto. Kwam dat even goed uit, haha! We wilden vandaag namelijk naar Wat Doi Suthep, de beroemdste tempel van Chiang Mai die buiten het centrum op een berg ligt. Via ee weg met heel veel bochten kwamen we na een tijdje boven aan. Hier stond het vol met bussen, auto’s, kraampjes en motors. De trap naar de tempel heeft 306 treden dus dat was even klimmen. De trap heeft aan beide kanten een slang als ‘leuning’. Beneden stonden veel mensen die met de koppen van de slang op de foto wilden. Boven aangekomen was het een drukte van belang. Omdat het vandaag moederdag is, gingen veel Thai naar de tempel om te bidden. Het geurde naar wierook, er werden bloemen geofferd en mensen luidden bellen voor good luck.Dit tempelcomplex zag er erg mooi uit. Het was niet enorm groot en lag mooi boven op de berg.
Vanmiddag zijn we ook nog naar een groot winkelcentrum geweest. Er waren heel veel winkels met gsm&#39s en bijbehorende accessoires. Ook stonden er veel computers en tv&#39s om games op te spelen. Op een gegeven moment zagen we een lange rij van gele hokjes. Dit bleken karaoke cabines te zijn! In elke cabinewerd druk gezongen, erg grappig om te zien! Ze zijn in Thailand zo gek op karaoke, het is een soort van nationale sport.

13 augustus

Vandaag een reisdag. Om 06.15u gaat de wekker en om 06.58u schrikken we weer wakker. Net tijd genoeg om te ontbijten en daarna de taxi te nemen naar het vliegveld.”,”
We vliegen in een uurtje van Chiang Mai naar Bangkok. Daar moeten we een aantal uren wachten (saai, saaier, saaist). We gaan inchecken en onze vlucht heeft anderhalf uur vertraging, balen! Bij de balie aangekomen mogen we toch mee met de eerdere vlucht omdat onze bagage daar ook in zit. Eenmaal op Phuket aangekomen, staat de tas van Bas toch nog in Bangkok. We melden dit bij de vliegmatschappij en nemen na wat gedoe een taxi naar Kata Beach. We hebben hetzelfde hotel geboekt als waar de familie van Bas ook een aantal dagen verblijft. Zij hebben een rondreis gemaakt en zijn lekker aan het uitrusten op PHuket. Rond 20u zien we elkaar in het restaurant. Ome Ton, tante Ellen en zoon Mark zitten net aan hun voorgerecht als wij wat verfrommeld aan komen lopen. We nemen een drankje en vertellen elkaar wat we allemaal gezien en gedaan hebben.
Later gaan Bas en ik eten in het Italiaanse restaurant van het hotel. Iedereen ziet er netjes gekleed uit en daar zitten wij dan in o.a. ons t-shirtje. ‘s Avonds lees ik in de infomap van het hotel dat bij de restaurant de dress code ‘smart casual’ geldt. Ach ja, we hebben wel heerlijk gegeten!
Maar nu eerst heel lang slapen..

14 augustus

Dit verhaal begint met een goed bericht: ik hoorde vandaag dat ik een baan heb!Vanaf 25 augustus begin ik bij Euretco (waar ik het afgelopen half jaar ook gewerkt heb) bij de formule Vivante als commercieel administratief medewerkster. Ik sprong, heel beschaafd want ik was in het hotel, een gat in de lucht. Op 24 augustus komen we laat thuis aan en de volgende dag gaan mijn jetlag en ik samen aan de slag, haha. “,”
Vandaag niet veel uitgespookt.
Uitgeslapen, lekker ontbeten en de hele dag bij het zwembad gelegen. Ondanks de bewolking flink rood geworden. De zee is te wild en zwemmen is verboden. Maar het zwembad is mooi en we komen de dag prima door. Bas’ oom, tante en neef hadden 2 ligstoelen voor ons bezet gehouden en we kunnen zo plaats nemen.
&#39s Avonds boeken we samen met Mark de tour voor morgen. Daarna nemen we met ons vijven de tuk tuk en vinden een leuk restaurantje. We genieten van de tijgergarnalen en krab met knoflook en peper, een noodle gerecht met krab en zoetzure groeten. Dit alles natuurlijk begeleid door een bordje met rijst. Bas neemt een heerlijke cordon blue en we hebben een leuke avond.

15 augustus

De dag begint vandaag met regen, het is tenslotte regentijd in Thailand. We ontbijten en daarna pakken we onze rugzakken weer in. Vandaag gaan we eerst een tour doen in Phang Nga Bay en &#39s avonds vertrekken we naar een ander hotel, Kata Palm Beach Resort. “,”
Het ene moment ligt onze kamer nog vol met alle spullen uit onze rugzakken en een half uurtje later zit alles weer netjes ingepakt. Met een souplesse werpen we de rugzakken om onze schouders en gaan uitchecken.Onze rugzakken kunnen we bij de familie van Bas op de kamer laten staan en daarna worden we opgehaald door een minibusje voor onze tour. Mark, de neef van Bas, gaat ook mee.De minibus wordt volgeladen met andere toeristen en na ongeveer een uurtje rijden komen we aan bij een Monkey Cave. We zijn nog niet uitgestapt of het begint weer enorm te regenen. Tussen de loslopende apen rennen we naar de ingang van de grot. Het is een hoge grot met een liggende gouden boedha binnen in. Aan het plafond hangen vleermuizen en af en toe vliegt er eentje over. Via uitgehakte trappetjes komen we in een ander gedeelte van de grot waar stalagtieten te zien zijn. We maken wat foto’s en lopen weer terug. Natuurlijk snel nog even plassen want je weet nooit wanneer je weer kan, nietwaar.
Vervolgens komen we aan in de plaats Phang Nga. Van hieruit kun je per boot mooie tochten maken in de baai waar allemaal rotsen loodrecht het water uitkomen (op de achtergrond van onze website kun je deze rotsen ook zien).Omdat het nog steeds regent, kopen we een poncho en gaan in plastic gehuld aan boord van een longtailboot. De motor gaat aan en daar gaan we! Ik ben blij met mijn poncho want het spettert wel een beetje. De videocamera hangt lekker droog in een plastic zakje om mijn nek. We zien aan onze rechterkant de rotsen en genieten van het uitzicht. Juist omdat het niet zo&#39n goed weer is, hangt er nevel om de toppen heen. Dit is wel een mystiek gezicht…Na een tijdje varen komen we aan bij James Bond Island. Hier is 32 jaar geleden de film &#39The man with the golden gun&#39 opgenomen. Iemand heeft later bedacht dat dit een uitstekende toeristentrekker is, dus alle tours die hier heen gaan heten &#39James Bond Tour&#39

16 augustus

Beetje zonnen, beetje zwemmen en een beetje lezen. Dat is alles wat we vandaag gedaan hebben.

17 augustus

Tijd voor wat actie nadat we gisteren gerelaxed hebben. Dus op naar de salon voor een manicure en pedicure.Alle nagels zitten weer prima in model en zijn voorzien van een kleurtje.Om de haverklap valt er een bui en ik benlui…

18 augustus

Laat de standvakantie beginnen! Vandaag komen we aan op Koh Samui in het Chaweng Beach Resort. Het hotel is een plaatje: een tuin met palmbomen, bloemen, houten vlonders en een mooi zwembad. Hier houden we het wel 5 nachtjes uit!”,”
Ons hotel bevindt zich midden in het toeristische gedeelte van Chaweng Beach.In het hotel zelf merk je cht niets van de drukte, maar zodra je op straat stapt wordt je omgeven door winkeltjes, restaurantjes, brommers en nog meer winkeltjes.
Vanmorgen reed om 7u de taxi voor en een uurtje later arriveerden we op het vliegveld. We hoefden maar 40 minuten te vliegen en zaten in een leuk, met vissen beschilderd, klein vliegtuig. Het vliegveld was mini en onder de rieten overkapping was de bagageband. Alle bagage kwam deze keer goed aan en een half uur later zaten we in ons hotel. Daar kregen we een koel verfrissingsdoekje en een welkomstdrankje. De kamer is erg gezellig en vandaag gaan we maar eens een beetje niks doen.

19 augustus

Ons hotel heeft een mooie tuin met palmbomen, bloemen, vlonders, vijvers en natuurlijk een fijn zwembad met ligstoelen en een poolbar. Deze ochtend maar eens fijn hier doorgebracht.”,”
‘s Ochtends eerst lekker ontbeten met uitzicht op zee. Bas ging vast een mooie plaats opzoeken en ik at nog even mijn fruit op (af en toe denk ik ook nog aan de vitamientjes).De ochtend doorgebracht met zwemmen en lezen, de Da Vinci Code heb ik inmiddels uit. Elke avond krijgen we nieuwe badlakens voor aan het zwembad of op strand. Ze worden dan netjes voor ons op onze kamer klaargelegd met een orchideetje erbij. ‘s Middags hebben we na de lunch een dvd gekeken, Sahara. Buiten regende het namelijk en dan is het altijd makkelijk als je in je hotel gewoon een dvd kan huren, haha.In de Lonely lLanet had ik een leuk restaurant opgezocht voor het avondeten. Je kon er zelf je vers gevangen vis uitzoeken die uitgestald lag tussen het ijs. Maar de vis hebben we deze avond laten liggen. We hadden een tafeltje aan een vijvertje en het was vrij benauwd na de regenbui. Tja, even vergeten in te smeren met anti-muggenspul en we hebben weer nieuwe aanwinsten aan muggenbulten erbij.In een tentje verderop in de straat kon je heerlijke cocktails krijgen en het was nog happy hour ook! Daar gingen de eerste 2 cocktails naar binnen! Dat smaakte prima en voor de 2e ronde zijn we eens lekker in de bank gaan hangen. Het was nammelijk een soort lounge bar waar we waren. Deze cocktails gingen in een iets langzamer tempo naar binnen en we vonden het samen reuze gezellig, haha!Een klein beetje aangeschoten maakten we nog een standwandeling. En daar zagen we heel gezellig dat er allemaal tafeltjes op het strand stonden van de verschillende hotels en restaurantjes. Alles vrolijk verlicht en vol sfeer. Hier gaan we dus morgenavond eten!
We zijn weer heelhuids op onze kamer aangekomen en ons bed lag al opengeslagen met de welbekende orchidee erbij.

20 augustus

Vandaag zijn Bas en ik 3 jaar en 8 maanden samen, hoera!Vanavond wilden we lekker uit eten gaan op het strand. Maar ja, we zouden wel erg nat worden van de regenbui die precies toen uit de lucht wilde vallen. Gelukkig zagen we in een zijstraatje een Italiaans tentje met echte italiaanse eigenaren. En daar hebben we heerlijk gegeten.”,”
Aangezien we al een aantal dagen alleen hebben genoten van het niets doen, was het vandaag tijd voor weer een tour. Om 9u werden we opgehaald voor een tour over het eiland samen met nog 9 andere toeristen. Er stapten ook een paar arabische jongens in die te veel gespierd waren en dat zag er gewoon niet smakelijk uit. En ze praatten ook nog eens erg hard. Gelukkig besloten zij halverwege de tour dat ze er niets aan vonden en verdwenen met de taxi. Maar even terug naar het begin van de dag. Het eerste bezoek was aan een tempel. Verder kan ik hier niet veel bijzonders over schrijven. Dit komt namelijk door onze guide (gids). Iedereen die zich in Thailand &#39guide&#39 noemt, spreekt helaas maar4 woorden engels: back in 20 minutes. En daar blijft het dan bij. Onze gids van vandaag voelde zich lichtelijk in het nauw gedreven toen hij werd ondervraagd door 4 europese toeristen over het hoe en waarom van de tempel. Maar later de dag probeerde hij toch af en toe iets uit te leggen in heel summier engels.Na de tempel reden we verder naar een grote gouden boedha, heel toepasselijk Big Boedha genoemd. En hij was best big, namelijk 12 meter hoog. Via een trap kon je op het platform komen waar de boedha opstond. Nu was het vandaag erg warm, dus mijn voetzolen sisten toen ik op mijn blote pootjes de trap op snelwandelde. Boven kon je over een baai uitkijken. In Thailand is het gebruikelijk dat je bij een tempel je schoenen uitdoet en een petje afzet. Uit respect ga je ook netjes gekleed naar binnen. Dus geen blote benen en armen. Nu is Koh Samui vrij toeristisch en het valt me op dat de toeristen hier gewoon als een kip zonder kop naar een tempel gaan, nog net niet in zwemkleding. Maar de Thai hier zeggen er eigenlijk niets van. Dat gebeurt zeer zeker wel in andere delen van het land.Nadat we weer een stuk verder hadden gereden over het eiland, stopten we bij een uitkijkpunt. Je kon heel mooi ons strand zien liggen. De zee was blauw, de palmen ruisten, het uitzicht was mooi! Bij dit uitzichtpunt stond ook een flinke boom met allerlei tempeltjes eronder. Thaise mensen die hier langs rijden, toeteren even voor geluk.Onze volgende stop was bij een kokosplantage. Hier halen getrainde apen de kokosnoten uit de bomen. Ze klimmen vliegensvlug naar boven, draaien aan de kokosnoten en die vallen met een plof op de grond meters lager. Nadat we dit gezien hadden mocht je ook met……

21 augustus

Gisteravond hadden we regen, maar vanavond gaan we echt op het strand eten! Vanuit de tuin van het hotel lopen we via het zwembad zo het strand op en gaan rechts af. Daar zien we de verlichting al van de vele reataurantjes op het strand. Welke zullen we nu nemen?”,”Het wordt restaurant Shraira en we krijgen een mooi tafeltje vlak aan zee. De verse vis en schaaldieren lk liggen uitgestald tussen het ijs. Vers uit de zee en dan zo op je bord, geweldig.We zitten de menukaart te bekijken als we plotseling een ober zien met een bord in zijn hand waar hij de vlam in steekt! Ziet er spectaculair uit. Wat zou dat zijn? De ober legt het me uit en na ons voorgerecht heb ik de videocamera al klaar om mijn vlammende hoofdgerecht te filmen: king prawns on a hot pot, jammie jammie! Dit smaakt zo super lekker! Bas geniet intussen van zijn biefstuk en we hebben een leuke avond.Na het eten is het tijd om te gaan loungen. We lopen een stuk verder over het strand en daar staan de ligbedden al klaar. De ober legt een handdoek neer en we vleien ons neer op de strandstoelen met een tafeltje erop. Cocktail time! Dit is echt leuk! We nemen allebei een andere cocktail, filmen wat en een hele tijd later gaan we weer naar het hotel.

23 augustus

Vanmiddag om 12.15u zijn we geland op het vliegveld van Bangkok. Het was nog geen uur vliegen vanaf Koh Samui.
“,”We zitten op de 23e verdieping van het Sofitel Silom en dit hotel heeft werkelijk erg fijne bedden! Heerlijk om op een goed matras te liggen en geen spiraalveren in je rug te voelen.Onze kamer heeft ramen van plafond tot en met de vloer en we hebben een goed uitzicht. Bangkok voelde weer als vanouds aan: warm en plakkerig. Ook hebben we al een bui gehad. Maar gelukkig heeft het hotel parapluus.Vanochtend zaten we nog op een eiland vol met palmbomen en nu zijn we in een drukke grote stad. Heel tegenstrijdig en dat op maar 1 uur vliegen. Dit was trouwens al onze 5e vlucht sinds we in Thailand zijn. Morgen nemen we het 6e vliegtuig deze vakantie. Zoveel hebben we allebei nog nooit in 3 weken gevlogen!Overmorgen begin ik met mijn baan. Een gek idee want nu zitten we nog in Azie. Bas blijft vrijdag lekker thuis.

24 augustus

We worden van het hotl naar het vliegveld gebracht om om 12.05u vlucht LT751 naar Dusseldorf te nemen. We arriveren om 19.15u dezelfde dag weer op Europese bodem.

TAGS

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.