Yvette Klerkx en Bas Ligtvoet
Drunen, Nederland

Hallo onze namen zijn Yvette en Bas en dit zijn onze reizen! Wij gebruiken dit geweldige blogthema om mensen ons verhaal te vertellen. Door alle plaatsen en dingen die wij over de hele wereld zien, is er geen beste manier om onze ervaringen te delen! Volg onze dagelijkse updates en ontdek met ons de essentie van reizen! Inmiddels zijn onze twee kinderen er ook bij en nemen wij ze mee op reis.

Recente reacties
recente berichten
social
Bali2020
img_9085
Recente reacties
Venetië 2022

Dag 2 – burano – murano

on
27 april 2022

Dit kids komen nog bij van dag 1 , maar hier is dan dag 2. Kostte wat moeite om ze uit hun bed te krijgen. 😆

Ikzelf start met mijn dagelijkse wandeling voor het ontbijt. het weer ziet er fantastisch uit voor vandaag ☀️☀️☀️.

Om 9.20 vertrekken we naar Burano. Burano is een eiland in de Lagune van Venetië. Het heeft veel gekleurde huizen. Ieder huis heeft een eigen kleur. De kerk San Martino dateert uit de 16de eeuw en heeft een klokkentoren. Het eiland is bekend om de traditie dat de vrouwen (veelal buiten) kantklossen als de mannen weg zijn om te vissen. Kant uit Burano is mede daardoor een zeer kostbaar en gewild handelsproduct geworden.

Het is het ontzettend gezellig kleurrijk, als je al niet vrolijk bent door het weer dan gebeurt het wel door de fantastische omgeving.

Burano

We dwalen wat rond over het eiland, zoveel te zien en te bekijken . Alternatieve toren van Pisa 🤭 (San Martino Chiesa Parrocchiale di San Martino Vescovo) . Het is een katholieke kerk die behoorlijk scheef staat. Hadden we zo’n klassieke toren van Pisa foto kunnen maken, maar helaas…

San Martino Chiesa Parrocchiale di San Martino Vescovo

Veel smalle steegjes, de een nog kleurrijker dan de ander.

We vertrekken naar Murano, een ander eiland. Murano is een verzameling van door bruggen aan elkaar verbonden eilandjes in de Lagune van Venetië in Italië. Net als Venetië wordt Murano echter meestal beschreven als ware het een enkel eiland. Murano ligt ongeveer 1,5 kilometer ten noorden van Venetië. Het is beroemd om zijn glaswerk.

Ook hier lopen we rond over de bruggen, het is nog steeds fantastisch weer. Op zoek naar en glaswerk fabriek voor een demonstratie. Tijdstip is beetje lastig , aangezien het lunchtijd is. Uiteindelijk vinden we er een. We krijgen een demonstratie van 2 voorwerpen. Een vaas en paardje. ziet er zo simpel uit als ze het maken , schijn bedriegt.

Glasfabriek Gino Mazzuccato

Na het glaswerk avontuur een ijsje eten. Ik op TripAdvisor zoeken naar de lekkerste Gelateria. Gevonden! Murano Gelateria. Super lekker ijs.

Tot slot gaan we naar Venetië. Via allerlei super kleine steegjes met Google maps, lopen we super efficiënt (who else 🤔) van de noordkant naar de zuidkant van Venetië, waar we de oversteek maken naar Punta Sabbioni.

Nog wat pittoreske steegjes met wasgoed.

Nog even een groepsselfie. Morgen gaan we met een Nederlandse gids door Venetië.

Tot morgen… dag 3

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.