Yvette Klerkx en Bas Ligtvoet
Drunen, Nederland

Hallo onze namen zijn Yvette en Bas en dit zijn onze reizen! Wij gebruiken dit geweldige blogthema om mensen ons verhaal te vertellen. Door alle plaatsen en dingen die wij over de hele wereld zien, is er geen beste manier om onze ervaringen te delen! Volg onze dagelijkse updates en ontdek met ons de essentie van reizen! Inmiddels zijn onze twee kinderen er ook bij en nemen wij ze mee op reis.

Recente reacties
recente berichten
social
Bali2020
img_9085
Recente reacties
Venetië 2022

Eerste dag Venetië

on
26 april 2022

Vandaag is het dan zover, na 3 jaar proberen in Venetië te komen, gaat het dan echt gebeuren.

We vertrekken per auto naar Punta Sabbioni, waar we de auto parkeren en 2 dagen tickets kopen voor Venetië met de vaporetto, wel pas bij het zoveelste ticket office. Ook nog even proberen korting te krijgen met anwb pasje, maar helaas. Het werkte alleen bij de parkeerplaats. Als we opstappen moeten de mondkapjes weer op. Dat is toch weer erg wennen. Ze zijn in Italië vrij streng en je wordt er echt op aangesproken. Gelukkig vanaf 1 mei hier ook versoepelingen, maar te laat voor ons.

Vertrek vanuit Punta Sabbioni

Bij aankomst in Venetië al een drukte van belang. Yvette heeft de route al beetje voorbereid dus we gaan met goede moed lopen.

Eerste standbeeld is de klos, foto…. van Monumento a vittorio emanuelle II.

Monumento a vittorio emanuelle II

Volgende brug is de brug der zuchten . Vroeger moesten de veroordeelden over deze brug heen lopen alvorens ze in de kille en vochtige kerkers (pozzi) werden opgesloten. Via de raampjes van de brug zagen de gevangenen dan voor de laatste keer het daglicht. De naam Brug der zuchten (Ponte dei Sospiri) refereert aan hun zucht op weg naar hun bestemming

Brug der zuchten

Op weg naar het San Marco plein ontzettend veel mooie gebouwen met een verhaal:

– palazzo ducale

Palazzo ducale

Basiliek van San Marco. De huidige basiliek is de derde kerk op deze plaats. Zij dateert van rond 1060. De basiliek is gebouwd om de overblijfselen van de Heilige Marcus, die in 828 door Venetië geroofd waren uit Alexandrië, een laatste rustplaats te bieden

Basiliek San Marco

Campanile di San Marco. De Campanile van Venetië is een 98,5 meter hoge campanile (klokkentoren) op het San Marcoplein in Venetië

We pakken de boot over de canal grande. Het Canal Grande (Grote Kanaal) is het belangrijkste en grootste kanaal in Venetië in Italië. Het is tussen de 30 en 70 meter breed en circa 5 meter diep. Het is oorspronkelijk de loop van een oude rivier, mogelijk een tak van de Brenta, die tussen de moerassige eilandjes slingerde waarop later Venetië werd gebouwd. Sinds de middeleeuwen is het de centrale waterweg van de stad.

Via de Canal Grande stappen we uit bij de Rialto brug, we zijn niet de enige, (euuhhh).

Rialtobrug

De huidige brug, ontworpen door Antonio da Ponte, overspant het Canal Grande in één boog. Het ontwerp lijkt veel op de oude houten brug, met twee hellingen verbonden door een centrale overspanning. Links en rechts van de open oversteek bevinden zich stalletjes. Het is ook mogelijk om achter de winkeltjes langs te lopen en naar het water te kijken, wat op het middenpad niet mogelijk is. Een replica van de brug bevindt zich in het Venetian-hotel in Las Vegas.

We zwerven wat door de straatje , verdwalen wat, Google maps doet wonderen. Komen we langs Captain Candy. Daar moesten we natuurlijk even naar binnen.

Captain Candy

Als laatste heeft yvette een tijdslot gereserveerd op het Fondaco dei Tedeschi, een heel mooi uitkijkpunt op het dak van het gebouw.

Tess en Fleur vinden het mooi geweest voor vandaag. Ze zijn het niet gewend om zoveel te lopen op een dag. We pakken de boot terug en gaan terug naar de camping.

Tot slot hebben we eten gehaald bij de take away en gerelaxt in de jacuzzi.

Morgen dag 2 ….

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Beantwoorden

    Paul

    26 april 2022

    Mooie stad, ook een druk programma afgewisseld met lekkere rust in de Jacuzzi 👍🏻

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.