Yvette Klerkx en Bas Ligtvoet
Drunen, Nederland

Hallo onze namen zijn Yvette en Bas en dit zijn onze reizen! Wij gebruiken dit geweldige blogthema om mensen ons verhaal te vertellen. Door alle plaatsen en dingen die wij over de hele wereld zien, is er geen beste manier om onze ervaringen te delen! Volg onze dagelijkse updates en ontdek met ons de essentie van reizen! Inmiddels zijn onze twee kinderen er ook bij en nemen wij ze mee op reis.

Recente reacties
recente berichten
social
Bali2020
img_9085
Recente reacties
Venetië 2022

Eiland hoppen

on
27 april 2022

De dag begon met een plons. Deze keer was het niet Fleur die de jacuzzi in sprong maar mijn toilettas die ondersteboven het toilet in verdween. En natuurlijk was ‘ie niet dicht geritst, zucht. Ik zuchtte diep en heb heldhaftig alles uit het toilet gevist. Gelukkig hadden wij een heel schoon toilet 😄.

Crime scene

Nadat iedereen bijgekomen was van het lachen, gingen we richting de haven. Opa en oma gingen gezellig mee. Vandaag stonden er wat eilanden op het programma die we graag wilden bezoeken. Kaartjes gekocht voor de boot en daar vertrokken we!

De lucht is blauw, het zonnetje schijnt en daar komen we aan op het eiland Burano. Dit eiland staat bekend om de gekleurde huisjes en dat is fantastisch om te zien. We slenteren rond, maken foto’s en hebben het prima naar onze zin.

Alsof ze zich speciaal voor de gelegenheid gekleed hebben in bijpassende kleuren.
Ik kan bijna niet kiezen welke foto’s ik wil gebruiken voor deze post.

Ik merk dat ik vandaag een fascinatie heb voor wapperend wasgoed op de foto 😄. En mocht iemand zijn/haar pantoffels zoeken, ze liggen naast de bloembak.

Hoe mooi kleurt de witte was bij het roze huis.

We stappen weer op de boot en varen naar het eiland Murano. Dit eiland staat bekend om zijn glaswerk en hier kun je ook glasblazers aan het werk zien. Bas, Fleur en ik gaan kijken hoe dit in zijn werk gaat. Ondertussen installeren Sjaak, Maria en Tess zich buiten heerlijk op een bankje in de schaduw.

De glasblazer maakt een vaas en ook een paardje.

We slenteren verder langs de kades, maken foto’s en intussen heeft Bas uitgezocht waar er heel erg lekker ijs wordt verkocht. Dat is natuurlijk een stop waard! De 2e stop trouwens want eerder ging er ook een ijsje in. Wat de kids professioneel hangend aan een tafeltje buiten op smikkelden.

Daarna gingen we naar Venetië om vanuit daar de boot te pakken naar de camping. We kwamen in het noorden van Venetië aan en de boot vertrok vanuit het zuiden. Natuurlijk kun je dat stuk ook varen maar wij kozen ervoor om het te gaan lopen. Met Bas als een enorm efficiënte mister guide met Google maps liepen we smalle steegjes door en kwamen we haast geen toeristen tegen. Heel cool! Tess en Fleur zeiden nog: ‘als mama de weg moest wijzen dan zouden we overal moeten wachten omdat ze weer ergens aan het fotograferen is’. Oké, dat is eigenlijk ook wel zo, haha. Maar gelukkig heb ik toch nog wat foto’s kunnen maken 😄. En we kwamen keurig op tijd en letterlijk precies voor de halte van de juiste boot aan.

Onderweg via steegjes naar de boot.

De boot arriveerde en Fleur en Tess hadden zich zo opgesteld dat ze als eerste de boot op konden en zes plaatsjes bemachtigden achter op de boot. Konden we lekker buiten met onze haren wapperend in de wind zitten. Tijd om even foto’s te kijken en mobiele brigade te spelen.

Terug op de boot richting de haven bij de camping in de buurt.

Het was echt een super leuk uitstapje!

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Beantwoorden

    Gabe

    28 april 2022

    Prachtig zeg. Blijf genieten!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.