Yvette Klerkx en Bas Ligtvoet
Drunen, Nederland

Hallo onze namen zijn Yvette en Bas en dit zijn onze reizen! Wij gebruiken dit geweldige blogthema om mensen ons verhaal te vertellen. Door alle plaatsen en dingen die wij over de hele wereld zien, is er geen beste manier om onze ervaringen te delen! Volg onze dagelijkse updates en ontdek met ons de essentie van reizen! Inmiddels zijn onze twee kinderen er ook bij en nemen wij ze mee op reis.

Recente reacties
recente berichten
social
Bali2020
img_9085
Recente reacties
Venetië 2022

Venezia, here we come again!

on
28 april 2022

Ontbijtje op de veranda, spullen pakken, auto in, naar de haven en met de boot naar onze bestemming. We draaien er onze hand niet meer voor om 😀. En met de toilettas ging vandaag alles goed!

Vandaag stond een rondwandeling met de Nederlandse gids Marian op het programma. Ik had haar via een Facebook groep ontdekt en een afspraak met haar gemaakt om ons rond te leiden. En vandaag was het zover.

Marian vertelde enthousiast over haar mooie stad en leidde ons door allerlei straatjes waar het lekker rustig was qua toeristen. Ze vertelde over het rijke verleden van Venetië en het was heel leuk dat Tess allerlei dingen herkende die ze op school tijdens geschiedenis had gehad de laatste tijd. En zo liepen we op ons gemak langs allerlei mooie plekjes in de stad terwijl Marian overal iets bij vertelde. Ik noem verder geen namen maar iemand in ons gezelschap vroeg: “Mag ik een handstand maken op een bruggetje bij iemands voordeur?”.

Ja hoor, daar staat ze weer ondersteboven 😄

Aan het einde van de ochtend bracht Marian ons naar een gelateria met erg lekker ijs. Want dat was ook een vraag die tijdens de wandeling ter sprake kwam: “Waar verkopen ze de lekkerste ijsjes?”. Marian maakte nog een foto van ons met de ijsjes en toen namen we afscheid van haar. Dankjewel voor je prettige gezelschap en uitgebreide uitleg!

Tijdens de rondleiding.

Wij wilden graag met een gondel varen en even later stapten we in bij gondelier Giuseppe. Vanuit de gondel genoten we van de mooie pallazi aan de smalle kanalen, bukten we om onder lage bruggetjes door te varen en hoorden we het zachte geklots van het water. Het was heerlijk rustig qua geluid en dat midden in zo’n grote, bruisende stad.

De gondelier moest aan de bak want via Google translate vroeg Fleur in het Italiaans allerlei dingen aan hem. Hij antwoorde dan in het Engels zodat wij het weer konden vertalen voor haar. Er zijn dus bijvoorbeeld 420 bruggen in Venetië en hij is al 10 jaar gondelier.

Intussen genoten Sjaak en Maria van een drankje op een terrasje. Lekker uitgerust liepen we daarna verder en kwamen allerlei straatjes tegen waar het wasgoed ging te drogen in de zon aan een katrol systeem gespannen tussen de huizen. Als ik ook zo’n systeem wilde in de tuin, dan zou Bas dat wel even regelen voor me. Heel attent, maar nee, dank je! 😄 In een mooi park vonden we een bankje in de schaduw en daar bleven we een tijdje zitten. Tess en Fleur amuseerden zich met foto’s maken en wij keken weer geamuseerd naar hen.

Omdat de boot over een kwartiertje ging vertrekken, was het tijd voor ons om weer op te stappen. Nog even wat fotootjes maken voordat we aan boord gingen en daarna in 35 minuten weer naar de haven vlakbij de camping.

Ook dit was weer een heerlijke dag in Venetië!

Tips

Ga je naar Venetië en zoek je een goede gids, neem dan zeker contact op met Marian via haar website: www.venetiansteps.com

Lekker ijs haal je bij La Mela Verde aan de Fondamente de l’ Osmarin.

Helemaal horend bij Venetië zijn de gondeliers die je met hun gondel rondvaren. Je vindt ze op iedere hoek van de straat. Prijs: €80,- voor 30 minuten.

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Beantwoorden

    Nathalie

    29 april 2022

    Geweldig dit! Ik geniet mee hoor van jullie toffe verslagen en prachtige fotootjes 🤩.

    Heeeeeel veel plezier nog!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.